Медведев плаши Щатите с нов 11 септември

„Съединените щати скоро могат да претърпят атака като тази от 11 септември 2001 г., но с ядрени или биологични оръжия“. Това заяви в „Телеграм“ руският министър-председател Дмитрий Медведев по повод годишнината от терористичния акт, при който загинаха близо 3000 души.

Медведев, водещият пропагандист на Кремъл, който беше президент на Русия от 2008 до 2012 г. и министър-председател от 2012 до 2020 г., често заплашваше Запада с ядрени оръжия през последната година и половина.

„Изглежда, че всички са свикнали с грубостта и отвратителния нарцисизъм на западните страни и особено на САЩ“, казва Медведев. Превод на публикацията му е споделен от Антон Геращенко, съветник на вътрешния министър на Украйна.

„Не искам да прогнозирам, но САЩ ще разберат, че в един момент терористите ще извършат нова атака в стила на 11 септември 2001 г., но с ядрен или биологичен компонент“, посочва Медведев.

„Или още по-лошо – един от лидерите на ядрените държави ще изгуби нервите си и ще вземе емоционално решение да използва оръжия за масово унищожение. Още повече, че ядреният клуб непрекъснато се разширява и значителна част от него не е обвързана с никакви задължения. И тогава играта свършва. Остава само да съберем пари за нов паметник на Ground Zero“, посочва той.

Преди месец Медведев направи подобни коментари, твърдейки, че САЩ и други западни страни тласкат света по-близо до Трета световна война, предава бТВ.

Четете още

Избор на редактора