4.3 C
София
неделя, 27 ноември, 2022

Медведев: Тези удари по Украйна бяха “епизод първи”. Ще има още

Нанесените днес по Украйна масирани удари бяха “първият епизод”, заяви заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев и призова за пълен демонтаж на украинското политическо ръководство, съобщи Франс прес.

“Първият епизод беше изигран, ще има и други”, написа той в Телеграм след заседанието на съвета, председателствано от президента Владимир Путин. “От моя гледна точка (целта) трябва да е пълен демонтаж на политическия режим в Украйна”, добави Медведев.

Според него “украинската държава в сегашната си конфигурация, тази на нацистки политически режим, ще представлява постоянна, пряка и ясна заплаха за Русия”.

Освен това Медведев заяви в интервю за журналистката Надана Фридрихсон, публикувано в нейния канал в Телеграм, че Русия трябва да отговори на украинската атака срещу Кримския мост с “директното унищожаване на терористите”. “Както е прието в света. Това очакват руските граждани”, добави руският политик, цитиран от ТАСС.

Според Медведев “клиентът и извършителят на престъплението е несъстоялата се държава Украйна”, а самото нападение “е терористичен акт и диверсия, извършена от престъпния киевски режим”. “Всички доклади и заключения са направени”, подчерта заместник-председателят на руския Съвет за сигурност.

В отговор на думите му Украинската служба за сигурност ССУ обяви за издирване бившия президент на Русия Дмитрий Медведев, съобщи ДПА. Според публикуваната днес заповед Медведев е обвинен в посегателство срещу границите и суверенитета на Украйна. Съгласно украинския Наказателен кодекс като държавен служител той може да получи присъда от 5 до 10 години затвор, информира БТА.

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини