Мексико екстрадира в САЩ сина на Ел Чапо

Синът на мексиканския наркобарон Хоакин „Ел Чапо“ Гусман, който беше арестуван след кървава престрелка с мексиканските власти по-рано тази година, беше екстрадиран в Чикаго, за да му бъдат повдигнати мащабни обвинения за трафик на наркотици, предадоха световните агенции.

32-годишният Овидио Гусман Лопес, за когото се смята, че е поел управлението на могъщия картел „Синалоа“ след ареста на баща му преди седем години, е един от четиримата синове на Ел Чапо, наричани „Чапитос“. По-рано тази година в Чикаго беше публикуван обвинителен акт срещу него, предаде БТА.

От синовете Гусман Лопес , който е известен като „Ел Ратон“ или „Мишлето“, е единственият задържан. Според медиите той е заловен в Кулиакан, Мексико, през януари тази година след тежка престрелка битка, в която загиват 10 войници и 19 заподозрени.

Според източник от правоохранителните органи Гусман Лопес е бил транспортиран със самолет до Чикаго вчера следобед. Възможно е той да се яви първоначално в американския съд „Дирксън“ още в понеделник.

Четете още

Избор на редактора