Мелони отстрани свой депутат, носил пистолет на парти

Италианският премиер Джорджа Мелони отстрани временно от партията си депутат, носил пистолет на новогодишно парти, който произвел изстрел, при което беше ранен един човек, предадоха АНСА и Франс прес.

„Поисках депутатът Емануеле Поцоло да бъде изправен пред етичната комисия на „Италиански братя“ и докато се чака нейното решение, той да бъде отстранен от партията“,  заяви на годишната си пресконференция Мелони.

Случаят повдигна въпроса защо парламентарист ходи по партита въоръжен и постави в неудобно положение партията на Мелони „Италиански братя“.

Депутатът заяви относно инцидента, че изстрелът е бил произведен с редовен пистолет случайно, но каза, че не той е стрелял.

Тези обяснения не удовлетвориха Мелони, която днес заяви, че в този случая някой е проявил безотговорно поведение и този безотговорен човек е притежателят на оръжието. Тя добави, че такова поведение не е подобаващо на един италианец и още по-малко на един парламентарист от нейната партия. „По този случая аз държа да проява строгост, както виждате“, подчерта тя.

Прокуратурата е започнала разследване по случая.

Четете още

Избор на редактора