Меси не ще лукс, Аржентина отседна в студентско общежитие

Аржентинският национален отбор направи странен избор за място, на което да отседне по време на Световното първенство в Катар.

Вместо да наеме стаи в някой от петзвездните хотели в страната, съставът на „албиселесте“ ще пребивава в общежитието на Катарския университет.

Причината за това решение е изключително любопитна – това е единственото място с достатъчно голяма отделена от останалото население площ, на която аржентинците ще могат да приготвят прочутото си барбекю.

Събирането около скарата е отдавнашна традиция на националния отбор на Аржентина, който си носи телешките пържоли за това специално от вкъщи.

„Нашият отбор е най-добрият в света и заслужава най-доброто телешко на света. Целта ни е да спечелим Световното първенство, а не да спим на хубаво“, каза човек от Футболната асоциация на Аржентина пред „Дейли Мейл“.

Общежитията на Катарския университет, който е разположен в покрайнините на Доха, разполагат с 90 стаи и огромна спортна база с плувен басейн с олимпийски размери и прилежащ стадион с капацитет от 10 хиляди седящи места.

Четете още

Избор на редактора