„Мета“ спира наемането на служители, намалява разходите с 10%

Компанията Мета, която е майка на Facebook, съобщи че ще замрази наемането на нови служители, за да намали разходите, тъй като преживява трудни икономически времена, съобщи „Уолстрийт джърнъл“.

Ръководителят на Мета Марк Зукърбърг разкри планираната пауза в наемането на служители по време на седмичната среща на персонала, съобщи вестникът. Зукърбърг заяви, че мярката е наложителна в момент, когато титанът на социалните медии планира да намали разходите си с поне 10 %.

Мета отказа да коментира съобщението, като вместо това препрати АФП към забележките на Зукърбърг, направени през юли, когато компанията отчете първия си спад на приходите за тримесечието и рязко намаляваща печалба.

По време на разговора за приходите Зукърбърг заяви, че екипите ще се свият, за да „преразпределим енергията си“. Мета дълго време постигаше привидно безкраен възходящ растеж, но в началото на тази година отчете първия си спад на глобалните дневни потребители.

„Това е период, който изисква по-голяма интензивност, и очаквам да свършим повече работа с по-малко ресурси“, заяви Зукърбърг пред анализатори по време на разговор за приходите.

Големите технологични платформи страдат от икономическия климат, който принуждава рекламодателите да намалят маркетинговите си бюджети, и от промените в защитата на личните данни на Apple, които намалиха възможностите за персонализиране на рекламите.

Четете още

Избор на редактора