4.3 C
София
неделя, 27 ноември, 2022

Микеле Плачидо иска да снима следващия си филм в България

Микеле Плачидо иска да снима следващия си филм в България. Това популярният италиански актьор обяви днес на среща с журналисти, предаде БТА.

Ако младите считат, че мога да им бъда полезен с нещо, аз ще се радвам, без значение дали са италиански, френски или български изпълнители, каза Плачидо.

“Снощи имах изключително приятна среща с Виктор Чучков, който беше сътрудник на Енио Мориконе. Маестро Чучков прави класическа музика, но през призмата на един български поглед и, в същото време, оркестрации на модерна музика”, разказа Плачидо.

“Мисля, че филмът за Караваджо е произведението на моята художествена зрялост. Ако погледнете италианските оперни композитори, повечето от тях пишат своите най-големи шедьоври след 80-годишнините си. Музиката наистина е нещо трансцендентно. Това е най-великото изкуство”, каза още Микеле Плачидо.

Както писа БТА, броени дни след световната му премиера, филмът “Сянката на Караваджо” беше показан на “Киномания“, на 19 ноември, в зала 1 на НДК в присъствието на неговия режисьор, съсценарист и изпълнител на една от главните роли – Микеле Плачидо. Той е познат у нас най-вече с образа си на Корадо Катани в сериала “Октопод”.

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини