Мик Джагър се забърка в политиката на джаз фестивал

Мик Джагър за кратко се намеси в политиката на Луизиана, като нанесе словесен удар срещу консервативния губернатор на щата Джеф Ландри , докато Ролинг Стоунс изпълняваха парчетата си на фестивала за джаз и наследство в Ню Орлиънс, съобщи Асошиейтед прес.

Бандата беше завършила You Can’t Always Get What You Want по време на сета в четвъртък вечерта, когато Джагър започна да говори за включване, според новинарските издания на Ню Орлиънс.

„Искаме да включим и него, каза Джагър за губернатора Джеф Ландри. – Дори ако иска да ни върне обратно в каменната ера.”

Джагър не спомена конкретни политики.

Ландри е републиканец, който беше подкрепен от бившия президент Доналд Тръмп. Той беше главен прокурор, преди да поеме длъжността губернатор през януари. Губернаторът подкрепи противоречиво консервативно законодателство и каузи, включително почти пълна забрана на абортите, забрана на медицински грижи, потвърждаващи пола, за млади транссексуални хора и по-строги присъди за престъпления.

Ландри отвърна на 80-годишния Джагър в социалните медии: „Не винаги можеш да получиш това, което искаш, публикува той в X, известен преди като Twitter. – Единственият човек, който може би си спомня каменната ера, е Мик Джагър. Обичам те, приятелю, винаги си добре дошъл в Луизиана!“

53-годишният Ландри постави хаштаг на публикацията #LoveMyCountryMusic.

Четете още

Избор на редактора