Минчев оглави комисията за дейността на Нотариуса

Заместник-председателят на Народното събрание Никола Минчев („Продължаваме промяната-Демократична България“) беше избран за председател на Временната комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов – Нотариуса.

Три бяха номинациите за председател на временната комисия, като кандидатурите бяха гласувани по реда на тяхното предлагане. В подкрепа на Никола Минчев гласуваха 125 народни представители, 36 бяха „против“ и 17 се въздържаха.

Другата кандидатура за председател на комисията беше на Златан Златанов от „Възраждане“, за когото гласуваха 72 депутати, 76 бяха „против“ и 41 се въздържаха.

От „Има такъв народ“ предложиха Гроздан Караджов да оглави комисията. Тъй като комисията не е на паритетен принцип и според нас тези, които предложиха тази комисия, всъщност би трябвало да се саморазследват, защото връзките в съдебната власт са тъкмо в ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС, предлагаме нашият кандидат да бъде председател, за да се свърши някаква обективна работа, каза Тошко Йорданов (ИТН). За кандидатурата на Караджов гласуваха 67 депутати, 88 бяха „против“ и 33 се въздържаха.

За заместник-председатели на временната комисия бяха избрани Маноил Манев (ГЕРБ-СДС) и Хамид Хамид (ДПС), уточнява БТА.

Комисията беше създадена на пропорционален принцип от 17 членове. От тях петима са от ГЕРБ-СДС, четирима от „Продължаваме промяната-Демократична България“(ПП-ДБ), по трима от „Възраждане“ и ДПС, и по един от „БСП за България“ и „Има такъв народ“.

В състава на комисията влизат: от ГЕРБ-СДС – Маноил Манев (заместник-председател), Рая Назарян, Марин Маринов, Александър Ненков и Росица Кирова; от ПП-ДБ – Никола Минчев (председател), Людмила Илиева, Мирослав Иванов и Настимир Ананиев; от „Възраждане“ –  Александър Арангелова, Ивайло Чорбов и Златан Златанов; от ДПС – Хамид Хамид (заместник-председател), Ертен Анисова и Гюнер Ахмед; от „БСП за България“ – Атанас Зафиров; и от ИТН – Гроздан Караджов.

Четете още

Избор на редактора