Мирчев: Високопоставен държавен мъж е купен от Русия

За един от най-високопоставените хора в България, и то на избираема (вероятно има предвид изборна, б.р.) длъжност, има доказателства за сътрудничество с руските служби.

Това заяви пред бТВ депутатът от „Демократична България“ Ивайло Мирчев. Информацията е представена на депутатите от председателя на ДАНС (за чието уволнение Корнелия Нинова много силно настоя) миналата седмица, когато на закрито заседание парламентът изслуша премиера в оставка Кирил Петков и шефовете на службите за изгонването на 70 руски дипломати и служители на посолството.

Мирчев отказа да даде повече подробности заради „класифицирания характер на информацията“. Остави ни да гадаем (а ние го можем!) и заяви, че „руската шпионска мрежа е достигнала до върховете на държавата.“

„Щом те могат да стигнат до най-високите нива в страната, бъдете убедени, че не работят в интерес на България, а срещу нея“, заяви Мирчев.

Нямаме 160 депутати да махнем Гешев, но ако ГЕРБ, където усещаме някакво разведряване, има волята – може да стане. Това каза с нотка надежда той в предаването „120 минути“ по bTV.

България гледа гордо след изгонването на 70-те руски дипломати и няма да позволи диктат – заяви Мирчев. – Диспропорцията между нашите дипломати в Русия и руските дипломати тук е голяма и трябва да бъде регулирана.“

Според него службите ни са в лошо състояние и не работят за българския интерес.

„Хем искаме да влезем в Шенген, хем чуждите служби ни сигнализират, че на Капитан Андреево се извършва контрабанда. Това не е добре“, каза депутатът.

Четете още

Избор на редактора