Митничарка обвинена за трафик на мигрантка през Капитан Андреево

Прокуратурата обяви, че привлечена като обвиняема служителката на Агенция „Митници“ М.А. (54 г.) за незаконното превеждане през ГКПП) „Капитан Андреево“ от Турция в България на ливанска гражданка.

От държавното обвинение допълват, че на 29 август, около 00:30 ч., на пункта пристигнал  автомобил, управляван от М.А. При проверката му служител на „Гранична полиция“ установил, че между предните и задните седалки, под голяма чанта, имало укрита жена с паспорт, но без разрешение за влизане в страната. Чужденката била гражданка на Ливан.

Установено е, че обвиняемата М.А. е служител на Агенция „Митници“, като при превеждането на чуждата гражданка през границата, тя не е била на работа.

Незабавно спрямо митничарката е взета мярка за неотклонение „гаранция“, както и мярка за процесуална принуда „забрана за напускане на пределите на България“, допълниха от прокуратурата.

За престъплението, в което е обвинена М.А, е предвидено наказание „лишаване от свобода“ от три до 10 години, глоба от 10 000 до 30 000 лева и конфискация на част или цялото имущество на дееца.

Четете още

Избор на редактора