Митрополит Антоний ще замести патриарха за Коледа

Западно- и средноевропейският митрополит Антоний ще отслужи Светата литургия за Рождество Христово и Богоявление в катедралния храм „Св. Ал. Невски“ вместо патриарх Неофит. Това е решението на Светия Синод на БПЦ.

Патриархът е във ВМА, където лекарите се грижат за неговото здраве и Българската православна църква призовава всички да се молят за неговото здраве, защото молитвата е най-голямото оръжие на всеки християнин, разказа митрополит Антоний пред bTV.

Патриархът е в стабилно състояние, но по препоръка на лекарите не се допускат лица до него, за да се запази стерилна обстановката в тези времена с много вируси и грипове, така че ние се вслушваме в компетентното мнение на лекарите, вярваме в тях, допълни той.

„Трябва да се подготвим с молитва, осъзнавайки чудото, което се извършва на Рождество Христово. Чудесата ни съпровождат, но трябва да имаме очи и уши за тях. Всички, които отиват във храма, излизат с усмивка, каза митрополитът. – Трябва да вярваме и да намерим повече време за себе си в духовен аспект.“

Четете още

Избор на редактора