Митрофанова от Калофер: Убедена съм, че ще победим

“Убедена съм, че ще победим и всичко ще бъде иначе“, заяви руската посланичка Елеонора Митрофанова пред международния събор на русофилите, който се проведе в събота в Калофер.

Събитието бе организирано от Национално движение „Русофили“, ръководено от обвинения за шпионаж в полза на Русия и санкциониран от САЩ по закона „Магнитски“ Николай Малинов.

Съорганизатор бе учреденото през март тази година в Москва Международно движение на русофилите (МДР). Съборът протече под наслов „С Русия в сърцето“, предаде БГНЕС.

“В тези дни не е лесно да бъдеш просто русофил, а активен русофил(както казва Николай Малинов). За това се изисква гражданско мъжество и ние много ценим тази подкрепа, ценим вашата гражданска позиция и винаги сме с вас“, допълни Митрофанова.

Тя прочете послание от руския външен министър Сергей Лавров, с което сърдечно се приветствам участниците в Първия международен събор на приятелите на Русия.

“Разчитам, че срещи, подобни на днешната, ще се провеждат редовно. Това ще позволи на неравнодушните граждани на много държави, на нашите съотечественици да обединят усилия в защита на руското хуманитарно присъствие на международната арена“, се казва в посланието Лавров, което бе поднесено от Митрофанова.

Преди това лидерът на българското движение “Русофили“ Николай Малинов обясни, че както световни сили искат “Русия без Русия, така и български продажни сили помагат да остане България без България“.

“Ние българските русофили сме съществена част от гаранцията, че това няма да се случи. Ние държим нишката на историята затова сме честни с миналото и уверени в бъдещето, готвят ни въвличане на България във война с Русия, готвят ни българския майдан, готвят ни диктатура, но ние ще издържим на изпитанието на времето, защото колкото и да е силно злото тактически, доброто винаги ще победи стратегически“, казва Малинов.

Той обеща, че русофилите ще сеят “доброто, разумното и вечното“, докато призовават за „разрушаване на фобиите“.

Четете още

Избор на редактора