Моделът Борисов-Пеевски-Гешев-Цацаров-Доган вече ни убива и по тротоарите

„Някакъв си дрогиран направил катастрофа. Много важно.“

Това искат да ни внушат. Целта отново е да се възмутим за три минути, след което да си довършим вечерята и да си легнем.

Само че историята е много по-дълбока. Дръжте се.

Оказа се, че убиецът Георги Семерджиев е свидетел на прокуратурата по делото срещу Ради Ланеца за организирана група за наркотици.

Разследването започва през 2018 г. и вече е внесено в Специализирания наказателен съд.

Въпреки, че е извършвал безброй престъпления и нарушения на пътя, Семерджиев многократно е бил освобождаван след задържане. Често и въобще не е бил задържан. Вътрешният министър казва, че многократно полицията е искала от прокуратурата да го обвини, но материалите все били връщани от прокуратурата с мнение да му се наложи само административно наказание.

Безрезултатно е обявен за общодържавно издирване по друго дело за наркотици, но пък вчера беше намерен веднага. У дома си.

И още: само преди месец спрян от служители на МВР след употреба на наркотик, при което само са му взели книжката. Междувременно Семерджиев си шофира с включена сигнална лампа и минава на червено на всяко кръстовище, заснет от граждани десетки пъти.

От това много ясно може да се направи извод, че убиецът е бил добре познат на властите и е бил покровителстван от прокурори и корумпирани полицаи, които са отглеждани хубаво от предишната власт дълги години.

Сега ще разберете защо.

Вчера при задържането на убиеца прокуратурата изпраща следователя Ясен Тодоров, който напоително дава обяснения за случая пред медиите. Да, правилно помните, Ясен Тодоров е завършил с тройки право в милиционерското училище, но изкара цял мандат във Висшия съдебен съвет.

Инсталиран там от ГЕРБ и ДПС, той пращаше SMS-и на Борисов по време на заседания на ВСС. Впоследствие каза пред медиите (!), че пращал „SMS-и със сексуално съдържание“. Напомням, че ВСС е най-важният орган в съдебната система защото той назначава съдиите и прокурорите, както и ръководителите съдилищата и прокуратурите. По закон за член на ВСС може да бъде назначен само отличен юрист с „високи нравствени качества“.

Защо Гешев праща точно Ясен Тодоров при този специфичен случай?

Самият убиец Семерджиев е сочен за гравитиращ около „фенската“ организация на Левски “София-Запад”. Имал е дело за наркотици. Но не е ясно дали не е прекратено, защото се е съгласил да свидетелства на прокуратурата.

Публична тайна е, че София-Запад са едни от големите наркоразпространители и охранители от орбитата на Таки. Те също така са редовната агитка на всички „контрапротести“, когато граждани протестират срещу Гешев и въобще цялото блато, което ГЕРБ и ДПС създадоха в съдебната система.

Да, същият Таки, за който се говори, че стои зад лабораторията на Капитан Андреево, удобно допусната по времето на ГЕРБ и ДПС.

Да, същата лаборатория, която е ощетявала бюджета с 1 млрд. лева годишно.

Да, същата лаборатория, която се оказа, че е пускала всякакви плодове и зеленчуци с пестициди и други отрови. За да се тровим и за да може българските земеделци да фалират под ценовия натиск на нелоялната конкуренция от Турция.

Да, същата лаборатория, заради която мафията предложи на шефа на БАБХ и на няколко депутати от ПП подкупи от над милион лева месечно, а след отказа им да приемат, ги заплашва ежедневно!

И така, какво излиза накрая?

Ето какво, и запомнете го много хубаво: Почти всяко зло в тази държава в крайна сметка извира от модела Борисов – Пеевски – Гешев – Цацаров – Доган.

Модел, който:

1. Не просто ни краде и ни държи най-бедни в Европа;

2. Не просто ни лишава от справедливост;

3. Не просто трови душите ни, като ни залива с кафява просташка пропаганда от ПИК, Блиц, Труд, Стандарт и 24 часа;

4. Не просто ни трови телата, като допуска в България всякакви отровни храни.

Не, не е само това.

Този модел директно ни избива по пътищата, улиците, а вече и на тротоарите.

Същият този модел, с помощта на Слави Трифонов и Костадинов току-що събори правителството. По време на война и глобална инфлация, след като то беше работило само 6 месеца. И веднага след като стана ясно, че схемата Капитан Андреево, Българска банка за развитие и много други схеми няма как да работят повече. И всичко това при положение, че нямат никаква идея за съставяне на правителство, а директно и безотговорно ни хвърля в поредни избори, с което със сигурност ще саботира планът за възстановяване, ще блокира всички реформи и ще даде възможност схемите да си продължават.

Приятели, вероятно следват избори.

Призовавам всеки да си помисли какво може да направи, за да изхвърли този модел завинаги от българската политика.

Мнението на Методи Байкушев, което споделяме напълно, е от личната му страница във Фейсбук. Заглавието е на редакцията. 

Четете още

Избор на редактора