Московски съд издаде заповед за арест на Навална

Съд в Москва издаде заповед за ареста на Юлия Навална, вдовицата на покойния руски опозиционен политик Алексей Навални, за предполагаемо нейно участие в екстремистка група. Според заповедта Навална трябва да бъде задържана в предварителния арест за два месеца, предаде Ройтерс.

Съдът обвини Навална, която живее извън Русия, в участие в „екстремистка“ група. Решението означава, че тя ще бъде арестувана, ако се завърне в страната.

„Юлия Б. Навална е обвинена в извършване на престъпление член 282.1 от Наказателния кодекс на Руската федерация (участие в екстремистка общност). Юлия Борисовна се е укрила от органите на предварителното разследване, във връзка с което е обявена за издирване. Съдът уважи искането на следствието и избра мярка за неотклонение под формата на задържане под стража за срок от два месеца“, съобщиха от съда.

Срокът ще се изчислява от момента на екстрадирането на Навална на територията на Руската федерация или от момента на задържането ѝ на територията на страната, отбелязва руската новинарска агенция ТАСС./БТА

Четете още

Избор на редактора