Мъж заля 11 души с киселина в Лондон

Жена и двете ѝ дъщери са в болница за лечение на наранявания, след като мъж ги заля с разяждащо вещество в Южен Лондон, предаде Асошиейтед прес.

Столичната полиция съобщи за получен сигнал, че мъж е блъснал на земята тригодишно момиче и е залял осемгодишната му сестра и 31-годишната им майка с алкална субстанция. Това е станало вчера сутринта в „Клапам Комън“, жилищен район в Южен Лондон.

Жената и тригодишното дете са с потенциално животозастрашаващи наранявания, заяви полицията.

Организирана е хайка за залавянето на заподозрения, за когото се предполага, че се е познавал с жената.

Трима случайни минувачи, притекли се на помощ на семейството, също са приети в болница с лек изгаряния. Болнична помощ за лечение на наранявания се оказва и на петима полицаи, които са били на местопроизшествието.

„Предполагаме, че мъжът и жената са се познавали. Разследването е още на първоначален етап, опитваме се да установим защо се е стигнало до този ужасен случай“, каза полицейски представител. „Въпреки че изглежда става дума за целенасочено нападение, извършителят е опасен и спешно трябва да го открием.“

Полицията заяви, че заподозреният е избягал пеша, след като преди това се ударил в спрял автомобил при опит да напусне местопроизшествието с кол, уточнява БТА.

Полицията в Лондон публикува ново изображение, докато засилва издирването на мъж, заподозрян в извършването на нападението в Клапхам, Южен Лондон, снощи. Ето всичко, което знаем за него:

  • Той е наречен Абдул Шокоор Езеди
  • Той е на 35 години и се смята, че е от района на Нюкасъл
  • Езеди е заподозрян, че е нападнал жена и дъщерите й с корозивно вещество около 19:25 GMT
  • Той се опитал да напусне местопроизшествието с кола, но се блъснал в друг автомобил и в крайна сметка избягал пеша
  • Смята се, че Езеди е познавал жената, но не е ясно каква е била връзката им
  • Полицията не знае мотивите за предполагаемото нападение

Четете още

Избор на редактора