Мъж нападна жена с резачка, простреля двама полицаи

Мъж нападна жена в жилище с резачка, а после простреля двама полицаи в полицейски участък във френската столица Париж, съобщи Франс Прес.

Ранените служители са били откарани в болница в тежко състояние, като положението на единия остана критично и след лекарската намеса, уточни АФП, позовавайки се на полицейски източник. Тежко ранен е и нападателят, който е бил уцелен от ответен на своята стрелба изстрел.

Инцидентът се е разиграл малко преди 22:30 ч. френско време снощи в участък в 13 район.

Мъжът е грабнал оръжието на длъжностно лице и е открил огън. Арестуваният нападател е бил доведен в участъка и е отнел оръжието на полицай, докато е бил претърсван.

Според източника на Франс прес все още се уточнява поредността на събитията. Нападателят е бил задържан и отведен в участъка за предполагаемо домашно насилие, уточнява Ройтерс.

Мъжът, чието име не се споменава, е бил арестуван заради проява на „изключителна жестокост“, отбеляза пред представители на медиите началникът на парижката полиция Лоран Нунез.

„Полицията се намеси и го докара тук, но той откраднал оръжието от служител и сериозно е ранил двама полицаи“, заяви Нунез.

От парижката прокуратура са казали за АФП, че са започнали три разследвания срещу нападателя – за опит за убийство на жена, за опит за убийство на лица с обществена власт, както и за умишлена проява на насилие с оръжие на лице с обществена власт. Последният случай се поема от отдела за вътрешно разследване на полицията , защото става въпрос за служебно оръжие на полицай, уточнява Франс перес.

Прокуратурата добавя, че обвиняемият е ранен в гърдите, като при момента на отвеждането в болница, не е имало опасност за живота му, уточнява Дарик нюз.

Четете още

Избор на редактора