Мъж обезглави баща си, пусна видео в YouTube

Полицията в североизточния американски щат Пенсилвания арестува мъж във вторник вечерта, след като зрители в YouTube сигнализираха на властите за видео с обезглавяване, съобщва thenatioalnews.com.

Заподозреният се идентифицира във видеото като Джъстин Мон, на 32 години, като се твърди, че казва в публикацията в YouTube, че е убил баща си, „федерален служител“, и призовава за въстание срещу администрацията на Байдън.

В политическата тирада той също така казва, че баща му, Майк Мон, е бил „предател“.

Видеото беше онлайн шест часа, преди да бъде свалено, ужасявайки потребителите на платформата за социални медии, която има около 2,7 милиарда потребители месечно.

Полицията каза, че бързо е идентифицирала „лице, представляващо интерес“, след като е била предупредена за видеото и е стигнала до къщата на Джъстин Мон в 19 часа и е намерила Майк Мон мъртъв.

Джъстин Мон е бил задържан три часа по-късно при неясни обстоятелства, след като полицията открила колата му във Форт Индиънтаун Гап в окръг Ливан, Пенсилвания, на два часа път с кола от семейния му дом.

Не е ясно кой е предупредил полицията за онлайн видеото, но Phillycrimeupdate, акаунт в социалната медийна платформа X, бивш Twitter, публикува актуализации за ситуацията в сряда сутринта, изразявайки шок, че на YouTube му е трябвало толкова много време, за да премахне клипа.

Арестът на Мон идва на фона на нарастваща загриженост за маргинални антиправителствени групи в САЩ. Разследващите в Ню Йорк в сряда разкриха анархистки терористичен заговор за убийството на десетки хора с помощта на самоделни бомби и 3D принтирани пистолети.

Заподозрените, 39-годишният Андрю Хациагелис и 51-годишният Анджело Хациагелис, са съставили „списък с удари“ с цели.

Материалите, открити в апартамента им, съдържат „множество писания, множество тетрадки, показващи, че те просто са много антиправителствени, антиобществени. Имаше писания, в които се цитираше Чарлз Менсън, много насочен към човешко унищожаване“, според Кортни Нилън от отдела за разузнаване на полицията в Ню Йорк, говорейки пред NBC.

Полицията откри осем бомби в апартамента им, две полуавтоматични пушки „AR-15 style“, няколко пистолета и 600 патрона.

Четете още

Избор на редактора