Мъж отрови жена си заради любовница

Прокуратурата в германския град Десау-Рослау повдигна обвинения срещу мъж за убийство. Според тях той е смесил части от растението аптечен аконит с активната съставка аконитин в храната на съпругата си на 29 април тази година, съобщава bTV, позовавайки се на „Билд“.

„Тъй като дозата не е имала очаквания летален ефект, сутринта на 30 април Андреас П. е смесил по-голямо количество от комбинацията и я е сложил в киселото мляко на жената. Тя го е изяла, без да подозира за съдържанието му“ коментира говорител на регионалния съд в Десау-Рослау.

Жената е отишла в клиника, където първоначално изпаднала в кома, а ден по-късно починала. Според експертите причината за смъртта ѝ е „най-вероятно“ отравяне с аконитин.

След случилото се Андреас П. изгражда образ на скърбящ вдовец и погребва своята съпруга Марлен, изразявайки обичта си към нея.„Имаше добро сърце, с ега то почива тихо и няма да бъде забравено“, пише в некролога на жената, създаден от съпруга ѝ.

През септември следователите разкриват измамата и след обиск в къщата на Адреас мъжът е арестуван. Според разследващите мотивът за престъплението е друга жена. Срещу нея също има повдигнати обвинения – за принуда и несъобщаване за планирано престъпление.

Твърди се, че жената е помолила Андреас П. да избере между нея и съпругата си, което според прокуратурата в крайна сметка го е накарало да планира убийството на Марлен. Втората жена е знаела за този план, но не е предприела нищо, за да спре осъществяването му.

Според прокуратурата Андреас е действал и от допълнителни подбуди – за да избегне задължението за издръжка, което би възникнало при развод.

Четете още

Избор на редактора