Мъж от Добрич арестуван за сигналите за бомби в училища

Мъжът, подал сигнали за бомби в училища в цялата страна, е задържан. Той е 32-годишен български гражданин. Живее на територията на Област Добрич, съобщи главният секретар на МВР Живко Коцев пред журналисти във Враца, където бе на проверка в Областната дирекция.

Той каза още, че е иззето и устройството, от което са изпратени заплахите за бомби.

„Вчера на имейла на националната ситема 112 е получено съобщение, че ще избухнат взривни устройства във всички училища в страната. Предприети са незабавни действия. Оказа се, че няма поставени взривни устройства след извършени проверки“, допълни Коцев, цитиран от Нова тв.

Има данни, че задържаният за подаване на сигнал за бомбена заплаха към училищата в страната е с психическо отклонение. Предстои да му бъде назначена експертиза. Това каза за БТА говорителят на районната прокуратура Даниел Илиев.

Главният секретар коментира и убийството в София, при което мъж беше открит удушен и запален в автомобил в „Драгалевци”.

„Има задържани две лица. Спрямо тъщата на жертвата са събрани достатъчно доказателства. Съпругата му е под домашен арест, защото има малко дете, за което да се грижи. Прокуратурата ще поиска вземане на постоянна мярка за авторите на това брутално деяние“, посочи той.

Четете още

Избор на редактора