Мъж ухапа полицай при опит да го арестува

Образувана е дисциплинарна проверка спрямо полицаи във връзка с ареста на мъж заради агресивно поведения от негова страна и осуетяване на полицейска проверка. Това стана известно по време на брифинг на началника на четвърто районно управление в столицата Кристиан Тонев.

Той обясни, че мъжът е бил в компания с още двама души и видимо е личало, че са употребили алкохол. Единият казва на другите, че в него има марихуана, която ще изпуши вкъщи, и поради това намиращите се в близост полицаи решават да му направят проверка. Тонев обяснява, че колегите му са се легитимирали и допълва, че съгласно закона на всеки гражданин може да бъде извършена проверка.

Мъжът, на когото полицаите искат да направят полицейски обиск, отказва да съдейства и започва да обижда полицаите, по думите на началника на районното управление. Заради това той е арестуван, но при опита да бъде качен в полицейския автомобил, мъжът става агресивен, отказва да се подчини и ухапва единия полицай по коляното, обясни Тонев. По случая има образувано досъдебно производство, съобщава БТА.

Малко преди брифинга на МВР от Районното управление излезе и арестуваният мъж Виктор Иванов. Той разказа, че се е прибирал към дома си, когато до подлеза при НДК двама униформени служители са го спрели и са му казали да си извади всичко от джобовете. По думите му той ги е помолил да се легитимират, но полицаите отказали, а той добавил, че не изпълнява незаконосъобразни заповеди. Иванов добави, че е спорил с полицаите около 15 минути, а после те са го арестували. По думите му е арестуван заради атака над длъжностно лице – „твърдението, по-конкретно, е, че съм ухапал полицая по глезена“. Иванов посочи, че ще обжалва заповедта си за задържане, като уточни, че при обиска у него не е открито нищо незаконно.

Четете още

Избор на редактора