Мъри извъртя византийски номер на гърците, Левски елеминира ПАОК

Треньорът на Левски Мъри Стоилов врътна такъв византийски номер на гърците от ПАОК, че свят им се зави насред Солун. 20 000 зрители на стадион „Тумба“ си тръгнаха разочаровани, а „сините“ вече мечтаят за групите на Лигата на конференциите.

Левски изигра отличен реванш срещу именития си съперник – 1:1. Това му бе напълно достатъчно да преодолее ПАОК, тъй като преди седмица го победи с 2:0 в София и след общ резултат 3:1 продължава в следващия етап на надпреварата. Там родният гранд ще срещне Хамрун Спартанс (Малта), който отстрани босненския Вележ.

Роналдо открадна топката, върната лошо от Лирацис към вратаря на домакините Котарски, за да открие в 25-ата минута. За цялото първо полувреме единствено публиката и атмосферата на „Тумба“ даваха някакъв шанс на гърците, които нямаха точен удар във вратата на Николай Михайлов.

Едва в 57-ата минута дойде първи такъв, а той се оказа и голов – Тиаго Данташ изравни след пас през центъра на отбраната. Очакваше се, че последният половин час ще е много тежък за левскарите, но те отново не трепнаха, не се огънаха и не дадоха повече възможности на ПАОК.

В края нервите на домакините не издържаха – първо Дъглас Аугусто бе изгонен за втори жълт картон след груб фаул, а после и капитанът Виериня остро влезе в спор с рефера Сесар Сото и си изпроси втори жълт картон.

И с 9 души за последните десетина минути, ПАОК се предаде.

С другите ни два участника в Лигата на конференциите се случи очакваното – ЦСКА без много зор елиминира комшийския Македонния-Горче Петров след победа с 4:0, а Ботев Пловдив отпадна безславно – 0:2 срещу кипърския АПОЕЛ.

Четете още

Избор на редактора