Новият ръководител на Туитър Илон Мъск заяви днес, че сайтът ще събира 8 долара месечна такса за верифициране на акаунтите на потребителите.

“Власт за хората! Синьо за 8 долара на месец”, написа милиардерът предприемач в Twitter във връзка с известната синя отметка на платформата, като заяви, че новият план ще преобърне “сегашната система на господарите и крепостните селяни” и ще създаде нов поток от приходи за компанията.

Мъск обясни идеята си с това, че тази нова практика е възможност и за създателите на съдържание да получат повече приходи.

От таксата, чиято първоначална сума била 20 долара,  обаче се оплака световноизвестният автор Стивън Кинг, който отказа да плаща на Мъск, за да задържи своята синя отметка.

Стивън Кинг написа на своите близо 7 милиона последователи, че ако това правило влезе в сила, той ще напусне платформата. Малко след това подобна заплаха написа популярния статистик и политически коментатор Нейт Силвър. Мъск даде да се разбере, че правилото още се обмисля и написа “какво ще кажете за 8 долара на месец?” Според Стивън Кинг, обаче, въпросът бил принципен, защото известните хора носят на Туитър огромни печалби.