Илон Мъск ще строи собствен град в Тексас

Илон Мъск планира да построи собствен град върху новопридобита земя близо до град Остин в щата Тексас, съобщи Нова, позовавайки се на The Wall Street Journal, позовавайки се на източници. Според тях Мъск и служителите на неговите компании описват идеята на предприемача като вид тексаска утопия по поречието на река Колорадо, където служителите могат да работят и живеят.

Според събеседници на вестника, планираният град граничи с помещенията на SpaceX на Мъск и Boring Company, които се строят в Тексас. На място вече са изградени група от модулни къщи, плувен басейн, външна спортна зона и фитнес. Един от най-добрите помощници на Мъск, президентът на Boring Company Стив Дейвис, описа още по-големите планове на бизнесмена, включително изграждането на пълноценен голям град.

Според закона на Тексас град може да бъде регистриран само ако има поне 201 жители. Говорителка на окръг Бастроп, където се строи предложеният град Маск, каза, че администрацията не е получила изявление нито от предприемача, нито от неговите организации.

Още по темата

Избор на редактора