Наградиха победителите в конкурса Учител на годината

За двадесет и седма поредна година Синдикатът на българските учители (СБУ) към КНСБ връчи днес наградите от Националния конкурс „Учител на годината“.

В заключителния етап на конкурса са номинирани 70 учители и директори, като измежду тях бяха наградени победителите в десет направления, каза председателят на СБУ д-р на икономическите науки Янка Такева.

Направленията са предучилищно възпитание и подготовка; начално образование; хуманитарно образование; природо-математическо; изкуства и спорт; професионално образование, директори и помощник-директори; възпитателна работа, извънкласни и извънучилищни дейности, училищни психолози и педагогически съветници; млади учители; учители наставници.

На тържеството бяха връчени награди на удостоените със званието „Учител на годината“ и на носителите на специалната награда на председателя на СБУ.

На тържествената церемония присъстваха президентът Румен Радев, бившите министри на образованието и науката – Йорданка Фандъкова, проф. Сергей Игнатов, проф. Тодор Танев и проф. Сашо Пенов, служебният заместник-министър на образованието и науката д-р Емилия Лазарова, началникът на кабинета на служебния министър на образованието и науката проф. Галин Цоков – Наталия Михалевска, представители на Министерството на образованието и науката, началници на Регионални управления на образованието, преподаватели, учени и социални партньори.

Радев отправи слово към българските учители и връчи наградите на победителите в природо-математическото направление: Антоанета Димитрова – старши учител по биология, Милена Коцева – главен учител по математика, информатика и информационни технологии, и инж. Петя Желева – старши учител по математика, информатика и информационни технологии.

В направлението за млади учители бяха наградени Кръстина Иванова и Марина Дамянова.

За възпитателна работа бяха отличени Петър Астинов и Теменужка Манолова.

Мая Михайлова получи наградата за учители наставници.

В направлението за предучилищно възпитание и подготовка награди получиха Елена Хаджиева, Ели Христова и Несрин Караалиева.

За принос в хуманитарното образование бяха отличени Ваня Симеонова и Илияна Гагова.

В категорията за начално образование награди получиха Богомила Стефанова и Радмила Илиева.

В направлението за изкуства и спорт бяха отличени Павел Църов и Юлиян Георгиев.

За постижения в професионалното образование награди бяха присъдени на д-р Верка Бонева и на Камелия Ангелова.

В направлението за директори и заместник-директори бяха наградени Виолета Гълъбова, д-р Елеонора Лилова и Милко Багдасаров.

Четете още

Избор на редактора