Над 1 млн. са напуснали Русия заради Путин

Над 1 млн. руснаци са били принудени да напуснат Русия от режима на Владимир Путин – това съобщи директорът на Източна Европа и Централна Азия към Европейската служба за външна дейност Михаил Зибер на започналата днес конференция на руската демократична опозиция в Европейския парламент в Брюксел, съобщи БНР.

Русия излезе от Европа, а Руската православна църква се отказа от Бога от Новия завет, каза в онлайн обръщението си нобеловият лауреат за мир Дмитрий Муратов:

„Най-важното е, че в днешната религиозна и пропагандна идея смъртта е по-важна от живота. Не животът е дар Божи, а смъртта в името на държавата. За смъртта, особено ако тя се е случила по договор, плащат значително повече, това се превърна в изгодна инвестиция. За смърт по договор човек получава такива пари, каквито би могъл да получи за 20-25 години от живота си“.

„Общата ни цел е справедлив мир, смяна на режима, гаранция за мирно бъдеще и честни демократични избори. Останалото – ляво, дясно и накъде, да решава избирателят“, каза бившият магнат Михаил Ходорковски по повод присъстващите представители на руската опозиция. И напомни:

„За нас постигането на дългосрочен и дори средносрочен договор с Путин не стои. Този режим трябва да бъде унищожен. Друг път за мирно и нормално бъдеще не само за Русия, но и за Европа и целия свят просто няма. Обикновената замяна на Путин с друго име без преход към парламентарен и дълбоко федерализиран модел на управление, без свободни и честни избори, просто няма да промени нищо“.

Четете още

Избор на редактора