Над 10 000 на изложението на животновъдите край Сливен

Над 10 000 души дойдоха да видят първокласни животни от цялата страна на 17-ото Национално животновъдно изложение в петък край Сливен.

„Срещата на елита“ откриха земеделският министър Кирил Вътев и изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за селекция и репродукция в животновъдството Георги Йорданов.

На събитието присъстваха и заместник-министърът на земеделието и храните Деян Стратев и председателят на Комисията по земеделието, храни и гори към Народно събрание Десислава Танева.

Повече от 160 фермери презентираха постиженията на българската селекция на местни и комерсиални породи, както и фермерски продукти, произведени по стари български рецепти. Представено е и ново технологично оборудване, както и ветеринарни лекарствени продукти и фуражи.

Четиригодишната Христа Андреева и забулената сова Химера бяха сред атракциите на изложението.

Родителите ѝ притежават ферма за екзотични животни „Парадайз“ в разградското село Липник. Те бяха сред отличените собственици на животни, наградени лично от земеделския министър.

Наред със совата, малката Христа показа друг обитател на фермата – шотландското мини пони Максимус.

Организатори на едно от най-значимите животновъдни изложения у нас по традиция са Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството и Министерство на земеделието и храните.

Събитието се осъществава с подкрепата на Държавен фонд „Земеделие“.

Медийни партньори на 17-то животновъдно изложение са сп. „АГРОБИО Техника“, profiland.net и ekspresso.bg.

Четете още

Избор на редактора