Над 10 500 палестинци убити в Газа от 7 октомври

Над 10 500 палестинци са били убити в ивицата Газа от 7 октомври, когато Израел започна да нанася въздушни удари в палестинската територия в отговор на кървавото нападение, предприето на негова територия от ислямисткото движение „Хамас“, съобщиха днес контролираните от ислямисткото движение местни власти, цитирани от Ройтерс.

По последна информация на министерството на здравеопазването на ивицата Газа са загинали 10 569 души, сред които 4324 деца. Ранени са били 26 457 човека.

Тези данни не са проверени по независим път.

Над 2000 души с чуждестранни паспорти са напуснали ивицата Газа през граничния пункт „Рафах“ с Египет от миналата седмица, предаде ДПА, като се позова на палестинската гранична служба.

Египет отвори на 1 ноември пункта за чуждестранни граждани, както и за евакуиране на тежко ранени палестинци. Оттогава през „Рафах“ са преминали около 2060 души с чуждестранни паспорти. Очаква се стотици други да преминат в Египет днес.

Израелската армия междувременно съобщи, че ракетният обстрел от ивицата Газа по Южен Израел е продължил и днес. На няколко пъти е била обявена тревога, предаде БТА.

Над 9000 ракети са били изстреляни от ивицата Газа по Израел от 7 октомври. „Хамас“ пое отговорност за по-голямата част от тези атаки, отбелязва ДПА.

Четете още

Избор на редактора