Над 20 000 моторджии откриват сезона в София

Мотошествие по повод откриването на мотосезона ще потегли в събота, 6 април, от 10:00 ч. на площад „Княз Александър I Батенберг“, съобщиха пред медиите Николай Крушарски, началник на отдел „Пътна полиция“ в Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) и Митко Рашков, председател на мотоклуб „Джентълмени“.

Площадът ще бъде блокиран за два часа, очаква се около 20 хиляди мотора да участват в събитието, посочи Рашков. От полицията уточниха, че Столичната община е издала разрешение за определен маршрут, по който да премине шествието.

Моля, спазвайте правилата за движение, това ще бъде достатъчно да имаме чудесен сезон през тази година, апелира Митко Рашков към мотористите. Той отбеляза, че безопасността е свързана и с това да не се правят дрифтове по улиците и да не се вдигат високи скорости.

Николай Крушарски призова останалите участници в движението на пътя да бъдат толерантни към мотористите, да ги виждат и да не отнемат предимството им. По думите му отнетото предимство на пътя е една от основните причини за произшествия с мотористи.

Според статистиката за 2023 г. в София седмина мотористи са загинали при произшествия, от началото на тази година няма жертви.

В последните години има повишена култура по линия на спазването правилата за движение на по-голямата част на водачите на мотоциклети. Може би това се дължи и на членуването им в мотоклубове, където се залага на сериозна дисциплина и уважение към правилата за движение, добави Николай Крушарски от СДВР.

Четете още

Избор на редактора