Над 200 коли и мотори бръмчаха на ретропарада в Сливен

Над 200 автомобили и мотоциклети участваха в десетия ретро парад на автомобили в Сливен, съобщиха от пресцентъра на общината, които са организатори на събитието заедно със Сдружението за класически автомобили „Туида Класик“.

Тази година ретро автомобилите, мотоциклетите и велосипедите бяха изложени на паркинга на Ритейл Парк на бул.“Георги Данчев“ в Сливен.

В категорията „Купата на кмета“ първа награда получи Здравко Сивов с автомобил марка „Форд“.  Специални награди на кмета бяха връчени и в категория „Мотоциклети“. За втора поредна година бе връчена наградата на името на ретро автоколекционер № 1 на България Николай Колев-Бижуто от Варна, която отиде при Ангел Желев. Награди от различните спонсори получиха и победителите в различните категории. За всеки участник бе предвидена грамота и индивидуална награда.

В днешната програма на ретро изложението със свои изпълнения се включиха Военният духов оркестър на Сливен и Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Тракийче“.

Две години ретропарадът в Сливен не се проведе заради ковид пандемията. През миналата година в сливенския парад участваха над 130 автомобили и мотоциклети на колекционери от Русе, Хасково, Стара Загора, от Бургас и други градове.

Четете още

Избор на редактора