Над 60 куршума изстреляни по 6-те жертви в Атина

Убийството на шестимата турци в източно предградие на гръцката столица в понеделник, предизвикано вероятно заради разчистване на сметки между наркотрафиканти, се предполага, че е свързано с турски мафиот и друго двойно убийство през август в Югоизточна Франция, съобщи гръцкият в. „Катимерини“.

В понеделник вечерта шестимата чужденци бяха застреляни на кръстовище в предградието Луца (Артемида). Балистичната експертиза показва, че при инцидента са използвани поне три пистолета и са изстреляни над 60 куршума.

Другият кървав инцидент през август е свързан с убийството на двама турски граждани, които са пътували с фалшиви български лични карти, съобщава „Катимерини“. Според информация на френското издание „Поан“ (Le Point) двойното убийство е дело на бандата „Далтън“, ръководена от турския престъпник Баръш Боюн.

Според информация на турската агенция ИХА шестимата мъже, повечето на възраст между 25 и 27 години, са принадлежали към бандата на Боюн, за когото се твърди, че е отговорен за редица въоръжени нападения в Турция и Франция, като е намерил убежище в Италия.

Престъпната група на Боюн е във фокуса на турските правоприлагащи органи, посочва „Катимерини“. Гръцкият вестник допълва, че след двойното убийство през август членове на групата са избягали в Гърция, като един от тях е бил арестуван от гръцките власти за незаконно влизане в страната.

Младите мъже са били нападнати вероятно преди да опитат да избягат отново, тъй като нито един от тях не е имал оръжие в себе си, а само документи за пътуване, както и багаж с лични вещи.

Местен жител е заснел видео от момента на стрелбата, в която се чуват изстрели в продължение на 40 секунди. Според полицейски източници колата, в който са убити мъжете, идва от Германия, има фалшиви германски регистрационни номира и е собственост на румънски гражданин. Гръцката полиция продължава разследването, като вчера задържа турски гражданини с фалшиви документи, за когото се смята, че е замесен във въоръженото нападение над шестимата убити.

Четете още

Избор на редактора