Над 7 млн. електронни билети продадени в София от началото на годината

Над 7 милиона са продадените електронни билети за пътуване в градския транспорт на София от началото на годината до сега, отчитат от Центъра за градска мобилност. Най-предпочитан е билетът 30+. До 10% от хората, които използват този билет, се прекачват на друго превозно средство в рамките на 30 минути.

Увеличил се е и броят на продадените годишни карти за пътуване за всички линии, посочи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев пред БНР.

От утре предстои връщането на картата за пътуване по една линия във вида, в който беше преди 1 януари. Тя остава на същата цена, увери той в интервю за предаването „Преди всички“.

Валидацията остава задължителна, въпреки че отпада глобата от 3 лв., ако не е направена, посочи Георгиев.

„Валидацията е много полезна и в полза на граждани. Тя ни дава реална информация за пътуващите, за техните маршрути, за да можем да оптимизираме разписанията и когато има претъпкани автобуси в определен часови интервал – да насочим още автобуси тогава, а да ги намалим в ранните следобедни часове, когато няма толкова пътници. Умното управление на градския транспорт минава през данни в реално време“, обясни той.

Още по темата

Избор на редактора