4.4 C
София
петък, 9 декември, 2022

Най-малко 23-ма загинали при ракетен удар край Запорожие

Най-малко 23-ма цивилни бяха убити и още 28 ранени при ракетен удар срещу хуманитарен конвой в района на град Запорожие, написа в Телеграм украинският областен губернатор Олександър Старух, цитиран от Франс прес.

Губернаторът обвини руските сили, че са извършили ракетен удар срещу хуманитарен конвой от цивилни. Той допълни, че хората са чакали на опашка за влизане в окупираните територии и са отивали, за да вземат близките си и да им доставят помощи. Старух качи в интернет снимки на изгорели автомобили и тела на жертви, разпръснати по пътя. Той допълни, че на място работят спасители.

Руските окупационни власти, на свой ред, обвиниха Украйна за смъртоносния удар в района на Запорожие. Представителят на руските окупационни власти Владимир Рогов написа в Телеграм, че украинските сили са извършили “нов акт на тероризъм”. Рогов допълни, че, след като украинските сили са видели, че населението масово се отправя към (окупираната) част на Запорожска област, те са нанесли удар по колона с десетки цивилни автомобили.

Ударът беше извършен в момент, когато Москва се готви да анексира четири украински области след разкритикувани в международен план референдуми за присъединяването им към Русия.

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини