Кои са най-очакваните видео игри след Нова година?

Закъсненията винаги са били част от разработката на игри , но тази година пандемията и различни други предизвикателства ескалираха проблема, което доведе до сравнително спокойна година – дори Ubisoft не успя да пусне новия Assassin’s Creed по обичайния си график.

Очаквайте следващата година обаче, нещата отново се нормализират с гръмки заглавия, включително продължението на блокбастъра на Nintendo от 2017 г. The Legend of Zelda: Breath of the Wild и дългоочакваната „Skyrim in space“ на Bethesda, Starfield.

Ето списък на някои от най-очакваните видеоигри, планирани за пускане през 2023 г.

Forspoken

Дебютната приключенска игра от Luminous Production е фантастично екшън приключение, съсредоточено върху Фрей, нюйоркчанк , която се оказва заклещена в красивото нечестиво царство на Атия.

Облечена със специални сили и поразителни умения за паркур, тя трябва да победи набор от чудовища и същества, за да намери пътя си към дома. Създадена от екип разработчици, които са работили върху Final Fantasy XV , играта може просто да бъде зората на нов хитов франчайз.

Company of Heroes 3

След пет години разработка, Company of Heroes 3 най-накрая е насрочена за пускане. Съчетавайки масивна грандиозна стратегическа карта в стил Total War с изпълнени с екшън битки, заглавието вече е в списъка с желания на много военни историци.

Действието се развива по време на Втората световна война, играта включва италиански и северноафрикански кампании, с четири фракции, които могат да се играят при стартирането – британската и американската армия или германския Вермахт и Африканския корпус.

Играчите могат да отключват нови способности, докато вървят напред, като спадане на доставките или бомбардиране на килими, добавяйки дълбочина към кампаниите, докато вървят. Има и хаотично разрушителен мултиплейър режим, в който няколко играча изправят танкове, пехота и артилерия един срещу друг в маниакални битки; сгради се рушат навсякъде.

Star Wars Jedi: Survivor

Развиващ се няколко години след Междузвездни войни Jedi: The Fallen , Survivor следва следващата глава от историята на Кал Кестис, 10 години след Междузвездни войни: Episode III — Revenge of the Sith , докато той се свързва с малък дроид.

Играчите имат задачата да оцелеят в това, което изглежда като по-тъмна глава, с галактиката, контролирана от Орден 66, след решението му да екзекутира всички воини джедаи.

Въоръжен с нови светлинни мечове и животни спътници, Кестис е готов да се задвижи по-дълбоко в Междузвездни войни вселената.

Suicide Squad: Kill the Justice League

Тази наративна игра с отворен свят поставя играчите в контрола на Suicide Squad — Harley Quinn, King Shark, Deadshot и Captain Boomerang — докато се опитват да спасят света от злия Brainiac.

Тъй като антагонистът използва способности за контролиране на ума, за да контролира Лигата на справедливостта, играчите трябва да победят герои като Светкавицата, Супермен и Жената чудо. Играта включва както соло, така и кооперативни режими, което позволява на играчите да се обединяват и да сменят героите по желание.

Петата игра от поредицата Batman: Arkham Knight , играта следва събитията от Batman: Arkham Knight . Това е първият, който не играе Батман като главен герой – въпреки че той прави епизодична роля, озвучен посмъртно от Кевин Конрой в последната му поява като носещия пелерина кръстоносец.

Final Fantasy XVI

Най-новата част от любимия RPG франчайз Final Fantasy изправя играчите в средновековна мисия за отмъщение. Изпълнен с интриги и политика, той влива в европейската история фантазия, изпращайки геймърите на мисия из континента Валистея.

Главният герой Клайв Росфийлд е решен да свали мистериозното същество, известно като Тъмния Ейкон Ифрит. Играта включва забързано действие, като играчите редуват игра с меч, магия и други сили, за да свалят чудовища.

Final Fantasy XVI също ще включва набор от нива на трудност, включително режим на история за обикновени геймъри и режим, фокусиран върху действието, за ветерани, търсещи ново предизвикателство.

Street Fighter 6 

Феновете на бойните игри по целия свят се зарадваха по-рано този месец, когато Capcom обяви датата на пускане през юни на най-новото си заглавие Street Fighter .

Набирайки цвета с нов художествен стил, в най-новата игра се завръща героят Dee Jay, заедно с няколко нови персонажа, включително супермоделът джудистка Manon, борбената китайска танцьорка Jamie и мускулестата жена Marisa.

С нова контролна схема, която да приветства обратно тези, които не са играли Street Fighter от години, играта трябва да бъде страхотна отправна точка за новаците, които искат да изпробват прословутия сложен боец.

Diablo IV

Легендарният екшън RPG франчайз Diablo се завръща с ново заглавие, претъпкано със зли същества и адски подземия за победа, с плячка, закътана в най-тъмните ъгли.

Разположен в отворен свят, обхващащ пет различни региона, Diablo IV предлага разнообразие от класове герои, от които да избирате, с разнообразна гама от сили и способности.

Освен самостоятелна и координирана парти игра, играта ще включва PvP елементи, позволяващи на геймърите да се преследват един друг – събирайки се по пътя, ако е необходимо.

Baldurs Gate 3

След две години в ранен достъп, Baldur’s Gate 3 най-накрая получи окончателна дата за пускане през август. Моделирано след настолната игра Dungeons & Dragons , това е третото основно заглавие в легендарната поредица, което ще излезе 25 години след оригинала.

Геймърите трябва да навигират в кошмарния свят на Forgotten Realms, отчаяно опитвайки се да се отърсят от психологическите паразити, имплантирани от ловците на ума.

Класическата парти RPG игра позволява на играчите да превключват между режими в реално време и походови режими, което им позволява да играят или като добри, или като зли отбори; сам или онлайн с до четирима играчи.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom 

Шест години след като The Legend of Zelda: Breath of the Wild подпали гейминг пейзажа, дългоочакваното му продължение най-накрая се очаква да пристигне през май следващата година.

Следвайки шедьовъра на отворения свят, който катапултира Nintendo Switch, който е продал почти 30 милиона копия, заглавието пренася действието в небето високо над земята на Hyrule.

Въпреки че подробностите остават оскъдни, ако тийзърът е нещо, феновете могат да очакват по-фино настроен поглед върху механиката на предишното заглавие.

Marvel’s Spider-Man 2

С участието на Майлс Моралес и Питър Паркър като Спайдър-мен, това заглавие изглежда ще улови всичко, което направи Спайдър-мен от 2018 г. и Спайдър-мен на Марвел от 2020 г.: Майлс Моралес толкова обичани.

Известен с това, че вдига летвата на комикс игрите, франчайзът е известен със своето инстинктивно свързване в мрежата, отключващи се джаджи и способности – завършени с поглъщащ геймплей в отворен свят и пристрастяваща битка.

Marvel’s Spider-Man 2 ще се надява да надгради върху тези механики, възнаграждавайки играчите не само за техните способности за борба със супергерои, но и за стратегическото използване на техните сетива Spidey.

Assassin’s Creed Mirage

Assassin’s Creed Mirage отвежда играчите в историческия Багдад, където те се изправят пред задачата да пречистят млад уличен крадец на име Басим в майстор убиец.

Първоначално рекламирана като малка стелт игра, озаглавена Assassin’s Creed Rift , влизането се сблъска с многобройни закъснения – нарушавайки стандартния цикъл на разработка на Ubisoft на един Assassin’s Creed на година.

След повече от две години от пускането на Assassin’s Creed Valhalla , Assassin’s Creed Mirage изглежда е завръщане към основите на поредицата. Съсредоточена върху един от любимите герои на Valhalla , се смята, че играта ще преосмисли фокуса си върху играчи, които се промъкват и паркират по пътя си към пакости и убийства.

Starfield

Първата нова вселена от Bethesda от 25 години насам, Starfield пренася любимата ролева игра на компанията с отворен свят в открития космос.

Описана от изпълнителния продуцент и директор на Bethesda Softworks Тод Хауърд като „Skyrim в космоса“, играта е сред най-очакваните през последните години.

С 1000 планети за изследване, космически полет, изграждане на база и динамична система за персонализиране на персонажа, играта изглежда ще надгражда миналите успехи на компанията — и ще се учи от грешките й.

Четете още

Избор на редактора