Най-хубавият пентхаус в Лондон е на Ружа Игнатова. 13,5 млн. лири, близо декар

Ружа Игнатова – най-издирваната от ФБР криптокралица, се оказва собственик на пентхаус в Лондон на стойност 13.5 млн. лири и голям 650 кв.м, съобщава вестник „Таймс“.

Тя е един от най-търсените бегълци в света, като се твърди, че е измамила инвеститори с 3,2 милиарда лири стерлинги в криптовалута, припомня британският всекидневник.

Въпреки това, Ружа Игнатова, известна още като „изчезналата криптокралица“, изглежда се е показала за кратко тази седмица, за да предяви официален иск за градска къща в Лондон на стойност 13,5 милиона лири, пише „Таймс“, цитиран от БТА.

Игнатова, която е в списъка на 10-те най-издирвани от ФБР лица, е в неизвестност от 2017 г., когато служители на Съединените щати издадоха заповед за нейния арест. Тя основава „УанКойн“ (OneCoin) – базирана в България компания, която търгува на пазара с криптовалута.

В същото време адвокатите на Игнатова са предявили официален иск за мезонет с четири спални за 13,5 милиона лири в Лондон, като я посочват като действителен собственик на имота в „Companies House“.

В пентхауса, освен плувен байсейн, има произведения на изкуството на стойност 500 000 лири, включително портрет на Елизабет Тейлър и картината „Червен Ленин“ от Анди Уорхол.

Игнатова официално предявява претенции към този имот и е посочена като „действителен собственик“, съгласно новите законови изисквания. Собствеността й е регистрирана тази седмица.

Каланан, държавен министър за бизнеса, каза, че новите закони за справяне с незаконното богатство са насочени и срещу престъпниците, които се опитват да перат пари във Великобритания, но, по думите му, няма къде да се скрият.

РЕКЛАМАspot_img