3.3 C
София
неделя, 4 декември, 2022

НАП продава пушки и пистолети колкото за една малка армия

НАП продава пушки на закъсали финансово или нарушили закона каубои, колкото за една малка армия.  Националната агенция за приходите пусна на търг с тайно наддаване 1397 броя огнестрелни оръжия втора употреба за почти 122 000 лв., съобщиха от агенцията.

Сред тях има ловни пушки, карабини, автомати, пистолети. Част от оръжията са иззети от МВР от собственици, чиито разрешителни са изтекли, а други са отнети с издаден акт от съд или прокуратура.

Предлаганите пушки и пистолети са разделени в общо 11 групи, като две от тях се състоят от оръжия, предназначени за резервни части.

Кандидат-купувачите могат да наддават за една или повече групи, като предложения за участие в търга се представят за всяка група поотделно в срок от 31 октомври до 3 ноември 2022 г. В същия срок може да се направи оглед на предлаганите оръжия в Централния оръжеен склад на МВР, където се съхраняват.

За участие в търга, който е насрочен за 8 ноември, се допускат само лица, платили депозит 20% от началната тръжна цена за съответната група и които притежават необходимите лицензи по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

Повече информация за условията и изискванията към участниците в търга може да бъде намерена в Портала за продажби на НАП.

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини