Наше семейство загина при пожар в Германия

Четирима български граждани от турски произход, включително две деца, са загинали при пожар в германския град Солинген, провинция Северен Рейн-Вестфалия, предаде турската НТВ, цитирана от БТА.

Генералното консулство на Турция в Дюселдорф настоя за разследване и изясняване на естеството на вчерашния пожар във възможно най-кратък срок.

Според информацията на НТВ огънят се е разгорял в четириетажна сграда в Золинген, при което са загинали четирима души от едно и също семейство, включително две деца, а деветима са пострадали.

Полицията посочи, че пожарът е възникнал по неизяснена засега причина в стара сграда в местния квартал Хьошайд. По данни на пожарната служба пламъците са се разгорели на втория етаж на сградата и са обхванали подпокривния етаж, където семейството е спяло.

НТВ и други турски медии напомнят в контекста на този случай за трагедията от 29 май 1993 г. в Солинген, Германия, когато четирима германски неонацисти подпалиха къщата на семейТство от турски произход, в резултат на което загинаха петима членове на семейството.

Четете още

Избор на редактора