Наш рейс се заби в дърво в Турция, 11 ранени

Автобус с българска регистрация се преобърна в Турция. 11 души са ранени, съобщава Анадолската агенция. Състоянието на двама от пострадалите е тежко.

В рейса е имало 14 пътници, сред които и двама български граждани. Единият от сънародниците ни е шофьорът на автобуса, съобщи Нова, позававайки се на Външно министерство.

Рейсът с българска регистрация е излязъл от платното, ударил се в дърво и се преобърнал край градчето Каваклъ на около 50 км от ГКПП “Дерекьой” (Малко Търново), на територията на област Къркларели.

На място са пристигнали много линейки и екипи на пожарната.  По информация на турски медии пострадалите са откарани до най-близките лечебни заведения.

По данни на Генералното ни консулство в Одрин автобусът с българска регистрация е пътувал в посока от Истанбул за Добрич.

За инцидента потвърдиха и от ръководството на фирмата превозвач в България, но отказаха повече подробности. На мястото на катастрофата е отишъл лично валията на вилаета – местният областен управител.

Българско гражданство, може би двойно, имат двама от пострадалите при катастрофата с автобус в Турция, каза генералният консул на България в Одрин Борислав Димитров в интервю за за bTV. Другите са с друго гражданство – има хора и от Иран, и от други държави, обясни той.

Единият от българските граждани, който е прегледан, е с леки наранявания. Направен му е ядрено-магнитен резонанс, след което е напуснал болницата. Другият не е приеман в болница, това знаем към момента, уточни Борислав Димитров.

Четете още

Избор на редактора