Наш русофил и Стивън Сегал в проруско движение

Международно движение на русофилите ще бъде учредено на 14 март в Москва, като инициативата е на Николай Малинов, ръководител на българското Национално движение „Русофили“.

Инициативата е подкрепена от външното министерство на Русия и министър Сергей Лавров ще присъства на събитието, което се анотсира като „с участие на представители от над 40 държави“.

Там ще бъде известният в миналото екшън герой Стивън Сегал, който от е специален представител на външното министерство на Русия за хуманитарни връзки със САЩ и Япония.

На учредяването ще бъде и Константин Малофеев, председател на общественото сдружение „Царьград“, наричан още „православен олигарх“, активен на Балканите, обвиняван, че е замесен в опит за преврат в Черна гора и санкциониран от Запада.

Малинов беше обвинен в България в шпионаж в полза на Русия в началото на септември 2019 г. и санкциониран от преди месец от САЩ заради подкупване на съдия, позволил му да пътува зад граница и да получи руски орден лично от президента Владимир Путин. Въпросният съдия е Андон Миталов, когото САЩ също санкционираха за участие в корупционни дейности.

Национално движение „Русофили“ и Русофили за възраждане на Отечеството също са санкционирани от САЩ през февруари за това, че са контролирани пряко или непряко от Малинов.

Сега Малинов твърди, че на срещата си с Путин на 4 ноември 2019 г. споделил с президента идеята си за Международно движение на русофилите и той я подкрепил.

Още по темата

Избор на редактора