На сергиите е единственият 4-годишен вестник в света

Единственият четиригодишен вестник в света отново се появи на павилионите във Франция с пускането на новия брой на сатиричния La Bougie du Sapeur.

Уникалността на 20-страничния таблоид е, че излиза само на 29 февруари – така че веднъж на всяка високосна година, съобщава BBC.

Първото издание е през 1980 г., а това е брой 12.

Замислен от група приятели, които „искаха да се посмеят“, La Bougie du Sapeur (Сапьорската свещ) има тираж от 200 000 екземпляра. Цената му е 4,90 евро.

„След като първият брой беше разпродаден за два дни, продавачите на вестници настояваха за повече копия – затова казахме добре, но само след четири години!“, казва редакторът Жан д’Инди.

„Вестникът все още се издава от няколко приятели. Срещаме се в бар и си разхвърляме идеи на напитки. Забавляваме се много, а ако и читателят го прави, това е черешката на тортата“, казва г-н д’Инди .

Оформяйки себе си като антиполитически коректен, La Bougie е организиран като обикновен вестник, с раздели за политика, спорт, международни отношения, изкуство, пъзели и клюки за знаменитости.

Четете още

Избор на редактора