55-годишен японец ще рита във втора дивизия на Португалия

Японският ветеран Казуйоши Миура, който е най-възрастният играещ футболист на 55 години, ще продължи кариерата си във втородивизионния португалски Оливейренсе, съобщава вестник „Мундо Депортиво“.

Миура е пристигнал днес в Португалия според снимки в местната преса и утре ще бъде представен официално от новия си отбор, където ще играе под наем от Йокохама ФК до края на сезона. Той играе за Йокохама ФК от 2005 година.

Японският клуб е собственост на „Онодера Груп“, която в края на 2022 година купи по-големия пакет от акции на Оливейренсе.

Казу Миура започна кариерата си в Япония в началото на 80-е години, като след това е играл и за бразилските грандове Сантос и Палмейрас. За по един сезон той е играл в италианския Дженоа, хърватския Кроация Загреб и австралийския Сидни ФК.

Миура има 91 мача и 51 гола за националния отбор на Япония, с който обаче не е играл никога на финали на Световно първенство.

Треньорът на Оливейренсе Фабио Перейра наскоро коментира възможността отборът му да привлече Миура, като заяви, че към него ще се отнасят като играч на 20 години. Самият японец се кани да играе поне до 60-годишна възраст.

Четете още

Избор на редактора