Светът загуби Кайзер Франц

Казера е мъртъв! Новината беше официално обявена в понеделник в 17:12 ч.: Франц Бекенбауер почина в неделя на 78-годишна възраст.

Кайзер Франц, световен шампион с Германия и като състезател, и като треньор, рядко имаше публични изяви в последните години заради различни здравословни проблеми.

Франц Бекенбауер е смятан от мнозина за най-големият германски футболист за всички  времена.

„С дълбока тъга ви съобщаваме, че моят съпруг и нашият баща Франц Бекенбауер почина вчера заобиколен от близките си. Молим ви да скърбите в мълчание и да се въздържате от задаване на каквито и да е въпроси“, обявиха от семейството.

Бекенбауер е възпитаник на школата на Байерн Мюнхен и бързо се превръща в ключов играч за мюнхенския клуб. Момчето от квартал Гизинг спечели четири титли в Бундеслигата, три Купи на европейските шампиони и Междуконтиненталната купа.

Със своята елегантност и лекота на терена, той предефинира на централния защитник и увенча кариерата си със спечелването на Световната титла през 1974 г. у дома. Две години по-рано той изведе отбора на Германия до титлата на Европейското първенство. Световната му титла като треньор е през 1990 г.

Четете още

Избор на редактора