5.6 C
София
неделя, 4 декември, 2022

На 82 години Байдън отново ще се кандидатира за президент

Американският президент Джо Байдън, който през ноември става на 80 години, заяви вчера, че има намерение да се кандидатира за втори мандат през 2024 г., съобщи БТА, позовавайки се на Франс прес.

Запитан по въпроса в интервю по телевизионния канал Ем Ес Ен Би Си, демократът каза, че не бърза, защото ако го обяви, ще последват цяла поредица от изисквания и „ще трябва да се държа като кандидат“.

Байдън каза, че съпругата Джил подкрепя повторното му явяване на избори за президент. „Съпругата ми смята, че вършим нещо много важно и не би трябвало да се отказвам от това“, каза Байдън, след като за малко беше замълчал.

Президентът вече беше обявил „намерението“си да се кандидатира отново, но остана уклончив. Байдън е най-възрастният президент, избиран някога в САЩ. Той навършва 80 години на 20 ноември.

В началото на евентуалния си втори мандат той ще е на 82 години, а в края му – на 86. Неговата възраст редовно подхранва спекулации вероятно ли е да се яви на избори отново.

Байдън и Демократическата партия се готвят да преминат теста на междинните избори на 8 ноември, които традиционно са трудни за действащия президент.

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини