НДСВ свири сбор. Конгрес ще мъдри връщането в политиката

Партия НДСВ се събира на конгрес другата събота. Делегатите ще вземат активно отношение по идеята за завръщането на формацията в политиката. Това стана известно от думите на Станимир Илчев, съпредседател на партията, в сутрешния блок на БНТ.

Той добави, че НДСВ са готови за участие в „избори от всякакъв калибър“ – предсрочни, редовни местни, президентски, европейски.

Наблюдаваме явления и събития в политиката, които са много неприемливи. Става въпрос за неспособност за взимане на решения, грешно целеполагане, нежелание за поемане на отговорност, каза Станимир Илчев.

Според него НДСВ е доказала, че може да носи отговорност и че има коалиционна култура.

Решихме, че е крайно време да се върнем в политическия процес, болезнено е да наблюдаваш експертите на НДСВ да бъдат донори за други партии, каза още Илчев.

По думите му във формацията има хора с опит и компетентност, които са тествани във всякакви политически ситуации. Ние оставаме центристка партия, уточни той и добави, че донякъде центристка формация в българския парламент е ДПС, но реалният център не може да се носи само от една партия, смята Станимир Илчев.

Партньорите ни трябва да отговарят на изисквания – свобода на личността, свобода на инициативата и движението на хора и капитали, принципи на солидарността между различните слоеве на обществото, това е национално оцветеният либерализъм, обясни още Илчев.

Още по темата

РЕКЛАМАspot_img
РЕКЛАМАspot_img

Избор на редактора