Невиждан от 75 години порой в Емирствата

Мъж загина по време на внезапните наводнения във вторник в Рас ал Хайма в ОАЕ на фона на рекордни нива на валежи, съобщи Тhe National.

70-годишният мъж е загинал, когато автомобилът му беше отнесен от силни течения по време на коварното време в Рас Ал Хайма. Екипи на Спешна помощ извадиха тялото му.

Във вторник ОАЕ претърпяха най-големия единичен ден на валежи от 75 години. Силният дъжд причини широко разпространени наводнения, прекъсване на пътуването и щети.

Националният център по метеорология съобщи, че количеството дъжд във вторник е най-високото от началото на официалните записи през 1949 г.

Голяма част от Емирствата са останали под вода. В сила е червен код за опасно време. Дъждът бе придружен от ураганен вятър, гръмотевици и светкавици. На места улиците се превърнаха в реки, а хората са без ток, газ и питейна вода.

Лошото време доведе до отмяна, забавяне и пренасочване на полети, затваряне на пътища и прекъсване на обществения транспорт

Международното летище в Дубай съобщи в сряда сутринта, че значителен брой пътници са изпуснали полети, тъй като тежките наводнения са причинили широко разпространено прекъсване на пътуването.

Четете още

Избор на редактора