22.8 C
София
сряда, 28 септември, 2022

Незаконен учебник разпространява лидерът на “Възраждане”

Лидерът на “Възраждане” Костадин Кастадинов разпространява незаконен учебник по родинознание, написан лично от него. Това става ясно от разследване на “Флагман”. От Министерството на образованието и науката потвърждават, че помагалото не е одобрено.

Депутатът призна, че написаният от него труд е отпечатан с безочетните пари на колегите му от парламентарната група. Това стана, след като Елена Гунчева “хвърли кърпата” и обяви, че напуска парламента. Тя обвини лидера си, че парите на партията се харчат без ясни правила. Вместо да се използват за отваряне на приемни и за сътрудници, парите се разходвали за наемане на превоз за протестиращи от страната.

Костадинов си признава и за харчовете по незаконния учебник: “Ето сега от тези пари, които г-жа Гунчева ви казва, че не се знае как се харчат, в момента сме дали 28 000 лв. за нов тираж на учебника по родинознание, който ще бъде в 15 хиляди бройки и който продължаваме да раздаваме безплатно. От учебника по родинознание ние сме раздали до момента повече от 100 000 бройки тираж. Нали се сещате, че тези пари всичките са дошли по този начин – или от субсидията, или от 3 декември от тези депутатски пари.”

Ако 15 000 „учебника“ струват 28 000 лв., то тираж от 100 000 броя означава, че за печат са похарчени над 186 000 лв. от касата на партията, пресмята “Флагман”.

“Учебникът” може да бъде изтеглен в електронен вариант от блог на Костадин Костадинов. Там той обяснява защо го е написал:

„Българското училище е превърнато в инструмент за отродяване и асимилация на българите. С новите „български“ учебници по история се възпитават нихилисти, дегенерати и емигранти. Опитах се да направя каквото беше по силите ми, за да спра този процес – срещах се с министри и депутати, писах писма до медии, правих протести. Резултатът, като изключим вдигнатия шум, беше нулев. Затова реших да напиша учебник по родинознание”, пише апологетът на Путин и пръв враг на НАТО и ЕС.

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини