Нинова при Радев: Това мнозинство е вредно

Корнелия Нинова не вижда как този парламент би излъчил работещо правителство, затова по време на консултациите при президента Румен Радев тя настоя за провеждането на предсрочни избори.

„Ясна е позицията ни. Времето доказва тази позиция, тя е, че това правителство и това мнозинство са вредни за държавата. Агонията, в която вкараха България, може да се прекрати само с предсрочни избори“, настоя тя.

Според нея това правителство е предало очакванията на стотици хиляди хора за промяна на досещания модел на управление.

„Вместо да се борят с мафията, изпраха мафията и задкулисието и ги узакониха… 9 месеца посветиха единствено за разпределяне на постове. За сметка на това големите приоритети на държавата са на заден план“, каза Нинова и продължи:

„За нас това е неприемливо, предсрочни избори са изход от тази ситуация и не виждаме възможност в това НС да бъде решена някаква друга конфигурация, или поне заявявам, че ние няма да участваме в такива“.

„Мисля, че се отива на предсрочни избори, защото те не могат да се разберат как да си поделят държавата… Готвим се за избори, а ще имаме и европейски, готвим се и за 2:1“, посочи тя.

По думите ѝ самите приоритети на това правителство не са изпълнени: „Шенген по въздух и вода е унизително за България и ни поставя като второстепенна държава в Европейския съюз. Това ни отдалечава от нашата европейска същност“.

Четете още

Избор на редактора