Непоказвани снимки на „Бийтълс“ ще изложи лондонска галерия

Непоказвани досега снимки, направени от Пол Маккартни, когато група „Бийтълс“ се е издигала до международна слава, ще бъдат показани в Лондонската национална портретна галерия през лятото, съобщи Асошиейтед прес.

С изложбата, озаглавена „Пол Маккартни – фотографии от 1963-64 г: Очите на бурята“, галерията ще бъде открита през юни след тригодишен ремонт.

Директорът на Националната портретна галерия Никълъс Кълинан обясни, че музикентът се е обърнал към тях 2020 г., като им е казал, че е намерил снимки от края на 1963 г. и началото на 1964 г., които е смятал за изгубени. Според Кълинан те са необикновени  – направени са в „толкова известен и важен културен момент от човек, който наистина е бил, както подсказва заглавието на изложбата, в окото на бурята“.

Изложбата ще бъде открита на 28 юни и ще продължи до 1 октомври.

Галерията трябва да отвори отново на 22 юни. В програмата й за тази година са също ретроспектива на английската фотографка от ХХ в. Йевънд, експозиция на рисунки от Дейвид Хокни и изложба на портрети от чернокожи художници от САЩ и Великобритания.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Paul McCartney (@paulmccartney)

Още по темата

РЕКЛАМАspot_img
РЕКЛАМАspot_img

Избор на редактора