Нечувано! Семейство в Босна планира смъртта си

Безпрецедентна трагедия се разигра в село Добрлин близо до Нови Град в Босна и Херцеговина, където полицията откри безжизнените тела на две жени и мъж със сериозни наранявания в семейната им къща.

Въпреки че снощи всички местни медии съобщиха, че мъж вероятно е убил майка си и сестра си, а след това и себе си, това се оказа само отчасти вярна информация. Днес бе съобщено и потвърдено от полицейски източници, че тричленно семейство се е самоубило колективно и планирано. Те са били мотивирани от мъка след смъртта на 34-годишната им родственица, болна от левкемия.

От огледа става ясно, че мъжът е убил двете жени с огнестрелно оръжие, след което се е опитал да се самоубие. Починал е на път за болницата.

Разследването показа, че убитите са майка и дъщеря, а техният убиец или самоубиецът е синът.

Както съобщи алтернативната телевизия в Баня Лука (ATV), следователите в къщата открили цели седем прощални писма до други членове на семейството и приятели, от които ставало ясно, че тримата са планирали смъртта си.

„В писмата пишеше кой и къде ще ги погребе… Оставени са банкови карти и пароли, за да могат да се теглят пари за погребеният“, съобщава източник, близък до разследването.

Три дни преди да посегнат на живота си, те поръчват и три ковчега, в които да бъдат погребани.

Предполага се, че преди убийството и самоубийството и тримата са вечеряли, пили са ракия, изкъпали са се и са се преоблекли, заключили са вратата и са извадили ключа от ключалката, за да може да си влиза в къщата по-късно.

Тримата оставили и пари в брой, като посочили, че са предназначени за закупуване на цветя, които трябва да бъдат занесени на гроба на починалата 34-годишна жена, на определена дата. Едно от писмата е адресирано до нейния приятел.

„В писмата им е описано подробно какво ще правят и как… Дори са уточнили, че непосредствено преди трагичния акт ще пият ракия, а при огледа на масата бяха открити бутилка ракия и три чаши. Предварително ще вземат душ, и ще се преоблекат с чисти дрехи… „, обяснява източникът от разследването.

Четете още

Избор на редактора