Ники Илиев за грешното око: Тъпота, но щом ви кефи

Кадърът с погрешно затвореното око на Ники Илиев във филма „Ботев“ на Максим Генчев се превърна в една от горещо коментираните теми сред българското общество. В ролята на черкезина Джамбулет, актьорът насочва пистолет и затваря едното си око, за да се прицели, но според законите в стрелбата той е затворил погрешното.

Във връзка със сцената, която бързо се превърна в сензация в социалните мрежи, актьорът и директор на Сатиричния театър Калин Сърменов сподели в своя фейсбук профил публикация, под която пише: „Махнаха казармата и гледай какво става по филмите.“

В своя защита Ники Илиев обясни, че постъпил така, тъй като очите му са по-светли, и са много чувствителни. „Пробвах с отворено дясно око, но издържах две секунди и то започна да сълзи“, добави той в свой пост в социалните мрежи.

Илиев определи причината за случилото се като „скучна история“ и в заключение написа: „Казах ви – тъпота и скука. Но ако ви кефят повече шегите с казармата (мен биха ме кефили), може да ги ползвате, колкото искате. Хубава година на всички.“, пише „Марица“.

Филмът „Ботев“, режисиран от Максим Генчев, събра изключително негативни коментари. Част от критиците дори смятат, че с излъчването на този филм Христо Ботев е бил убит отново.

Още по темата

РЕКЛАМАspot_img
РЕКЛАМАspot_img

Избор на редактора